Het hele jaar door wandelplezier

in hartje Andalusië

Meer dan 300 dagen zon per jaar, de ongerepte natuur en het goed bewaarde culturele erfgoed, maken van Andalusië het hele jaar door dé wandel- en vakantieregio bij uitstek. Hier heb je in januari al lentekriebels tussen de amandelbloesems, kleuren de graanvelden al zomers oker in mei en geeft elk seizoen het landschap een ander gezicht.

Regionaal wandelnetwerk

Geen zin om uren in de wagen te zitten? Geen probleem, de dienst toerisme van Almogía en die van de naburige dorpen (Casabermerja, Colmenar, Villanueva de la Concepción) brachten al heel wat themawandelingen in kaart, zowel voor de geoefende als de meer recreatieve stappers.

Verwacht je aan prachtige vergezichten, passages door pittoreske witte dorpen, af en toe een kuitenbijtertje en interessante fauna en flora.

 

Enkele fotoverslagen:

Camino Mozárabe

Volg de sint-jacobsschelpen en waan je even pelgrim op weg naar Santiago de Compostela. De 3 etappes van de Camino Mozárabe, die onze regio doorkruisen, brengen je via rivierbeddingen, pittige klimmetjes en afdalingen, prachtige vergezichten, kale bergtoppen, olijfgaarden, het natuurpark El Torcal en enkele typische witte dorpen van Puerto de la Torre/Junta de los Caminos naar Antequera.

 

Enkele foto's:

 

Ontdek ons wandelarrangement ‘Peregrino’.

Enkele jaren geleden nog één van de gevaarlijkste wandelpaden in Europa, na renovatie nu één van dé topattracties van de regio: het ‘koningspad’ El Caminito del Rey. Dit spectaculaire wandelpad loopt 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes. Een must voor elke natuur- en wandelliefhebber, maar vergeet niet om vooraf je tickets te bestellen (naar officiële website).

 

Geen zin in drukte of strakke uurschema’s? Dan is de ‘El Saltillo’ route, die start in Canillas de Aceituno, zeker een waardig alternatief. Je kan dan de nieuwe hangbrug van 50m lang en 1,20m breed op 50m boven de rivierbedding van de rivier Almanchares even uittesten. (meer info over deze wandeling)

Caminito del Rey & El Saltillo

Natuurparken

Andalusië telt 24 natuurparken. Bewegwijzerde paden nemen je mee over beboste heuvels of kale bergtoppen, langsheen weides vol wilde bloemen of geitenkuddes. Onze favorieten zijn alvast: Montes de Málaga, Sierra de las Nieves en Sierra de Tejeda.

 

Vergeet zeker niet om ook een dagje ‘El Torcal’ in te plannen. Het is één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Vanwege zijn unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch en prehistorisch gevoel. Misschien spot je wel enkele gieren en steenbokken onderweg.

 

Enkele fotoverslagen:

Cultuur opsnuiven

Door onze centrale ligging is Casa Sarandy de ideale uitvalsbasis voor een wandelbezoek aan de historische centra van Málaga, Córdoba, Ronda, Antequera of Granada.

 

Je komt er langs monumentale gebouwen en sfeervolle pleintjes, je kan er heerlijk ‘verdwalen’ in de smalle steegjes of genieten in de schaduwrijke parken.

 

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

kustroute Senda Litoral

De Senda Litoral is een nieuwe lange wandelroute van zo'n 180 km langs de kust van de provincie Málaga.

 

Het pad, dat momenteel nog niet helemaal klaar is, verbindt in de nabije toekomst alle veertien kustplaatsen in de provincie Málaga. Ongeveer 80 procent van het pad is momenteel al geopend voor wandelaars en fietsers.

 

Klaar voor een tocht langs steile kliffen, over stranden en door pittoreske vissersdorpen?

 

Naar officiële website.

gastenkamer

Andalouse