Málaga (± 40 min.)

 

Málaga is een charmante en overzichtelijke winkelstad, die je gemakkelijk te voet of met de fiets kan verkennen. De stad biedt een brede waaier aan activiteiten met onder andere het Picassomuseum, de kathedraal, de gezellige haven, het strand La Malagueta, de oude burcht 'Alcazaba' en het stadspark met tropische planten.

 

Neem zeker de tijd om even de sfeer op te snuiven op de overdekte versmarkt 'Atarazanas" en te klimmen naar het Castillo de Gibralfaro, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de stad, de haven en de Plaza de Toro. Málaga is een bruisende stad waar je je zeker ook gastronomisch kan laten verwennen.

Meer reisinfo over Málaga en Andalusië: Malaga4YouBeleef Malaga en Bestemming Andalusië.

 

Naar officiële website.

Almogía & de pueblos blancos

 

Bezoek tijdens jouw verblijf zeker ook ons witte dorp Almogía. Je zal het nergens in de reisgidsen vinden, maar dat wil niet zeggen dat het minder charme heeft, integendeel. In de smalle straatjes, op de gezellige pleinen en terrassen proef je nog het éche Andalusië.

 

Veel meer toeristisch zijn de pueblos blancos Mijas (1u), Frigiliana (1u) en Comares (1u).  Je wandelt er in een web van smalle, schilderachtige straatjes, compleet met terrassen vol bloemen en rode daken. 

Antequera (± 40 min.)

 

De stad Antequera is een pareltje aan de voet van de bergketen Sierra del Torcal. Hier ontdek je het échte Andalusië zonder massatoerisme. De ligging van de stad is indrukwekkend en het centrum staat vol historische gebouwen, zoals het moorse Alcazabapaleizen, kerken en kloosters. Net buiten de stad kan je dolmen bezoeken, die meer dan 4.000 jaar geleden als graftomben gebruikt werden. Laat de beelden alvast voor zich spreken.

 

De ideleale combinatie met een bezoek aan het natuurpark El Torcal.

 

Naar officiële website.

Ronda (± 1u30)

 

Ronda is één van de oudste steden van Spanje en is vooral gekend voor de Puente Nuevo. Deze brug over de kloof Tajo de Ronda is bijna 100m hoog en verbindt de stadsdelen Mercadillo en La Cuidad. Omwille van de unieke ligging heb je vanuit verschillende plaatsen een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en dalen. Breng zeker een bezoek aan de Plaza de Toros, één van de oudste en mooiste stierenarena's van Spanje. Kuier over de gezellige pleinen en in de vele winkelstraten of laat je trakteren op een adembenenemd uitzicht tijdens een wandeling in de kloof

 

Naar officiële website.

Granada (± 1u30)

 

Granada in enkele woorden omschrijven is eigenlijk onbegonnen werk. Deze stad aan de voet van de Sierra Nevada is vooral gekend voor haar middeleeuwse koninklijke fort Alhambra, maar ook de oude binnenstad ademt volledig de kenmerkende Andalusische sfeer.

 

Een bezoek aan Granada is niet compleet zonder dat je de oude moorse wijken van Albaicín en Sacromonte heb gezien. In deze twee gebieden proef je het oude karakter van de stad en haar rijke moorse geschiedenis.

 

Naar de officiële website.
 

Córdoba (± 1u30)

 

De moskee/cathedraal Mezquita, de Romeinse brug Puente Romano (uit Game of Thrones), het web van gezellige straatjes in de Joodse wijk, de fleurige patio's, het Alcázar de los Reyes Cristianos zijn maar enkele hoogtepunten van deze historische stad. Een daguitstap naar dit moorse verleden mag dus zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

 

Naar officiële website.

gastenkamer

Andalouse

Cultuur