Het hele jaar door wandelplezier in hartje Andalusië.

Meer dan 300 dagen zon per jaar, de ongerepte natuur en het goed bewaarde culturele erfgoed, maken van Andalusië het hele jaar door dé wandel- en vakantieregio bij uitstek. Hier heb je in januari al lentekriebels tussen de amandelbloesems, kleuren de graanvelden al zomers oker in mei en geeft elk seizoen het landschap een ander gezicht.

 

Volg de sint-jacobsschelpen en waan je even pelgrim op weg naar Santiago de Compostela.

De drie etappes van de Camino Mozárabe, die onze regio doorkruisen, brengen je via rivierbeddingen, pittige klimmetjes en afdalingen, prachtige vergezichten, kale bergtoppen, olijfgaarden, het natuurpark El Torcal en enkele typische witte dorpen van Puerto de la Torre/Junta de los Caminos naar Antequera.

 

 

Omdat we graag dat pelgrimsgevoel met jou willen delen, stelden we het wandelarrangement ‘Peregrino’ samen.

 

Caminito del Rey - El Saltillo

Enkele jaren geleden nog één van de gevaarlijkste wandelpaden in Europa, na renovatie nu één van dé topattracties van de regio: het ‘koningspad’ El Caminito del Rey. Dit spectaculaire wandelpad loopt 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes. Een must voor elke natuur- en wandelliefhebber, maar vergeet niet om vooraf je tickets te bestellen.

 

Geen zin in drukte of strakke uurschema’s? Dan is de ‘El Saltillo’ route, die start in Canillas de Aceituno, zeker een waardig alternatief.

 

 

Regionaal wandelnetwerk

Natuurparken

Andalusië telt 24 natuurparken, waarvan je er enkele vanuit Casa Sarandy kan ontdekken. Bewegwijzerde paden nemen je mee over beboste heuvels of kale bergtoppen, langsheen weides vol wilde bloemen of geitenkuddes. Onze favorieten zijn alvast: Montes de Málaga, Sierra de las Nieves en Sierra de Tejeda.

 

Vergeet zeker niet om ook een dagje ‘El Torcal’ in te plannen. Dit natuurreservaat is één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Vanwege zijn unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch en prehistorisch gevoel. Misschien spot je wel enkele gieren en steenbokken onderweg.

 

Enkele fotoverslagen:

Camino Mozárabe

gallery/brug almogia
gallery/torcal1
gallery/dsc04074
gallery/dsc04682
gallery/dsc03095
gallery/caminito-del-rey-panorama
gallery/saltillo
gallery/10

Cultuur opsnuiven

Door onze centrale ligging is Casa Sarandy de ideale uitvalsbasis voor een wandelbezoek aan de historische centra van Málaga, Córdoba, Ronda, Antequera of Granada.

 

Je komt er langs monumentale gebouwen en pleintjes, je kan er heerlijk ‘verdwalen’ in de smalle steegjes of genieten in de schaduwrijke parken.

 

Enkele sfeerbeelden:

 

 

gallery/dsc04151

Geen zin om uren in de wagen te zitten? Geen probleem, de dienst toerisme van Almogía en die van de naburige dorpen (Casabermerja, Colmenar, Villanueva de la Concepción) brachten al heel wat themawandelingen in kaart, zowel voor de geoefende als de meer recreatieve stappers. Verwacht je aan prachtige vergezichten, passages door pittoreske witte dorpen, af en toe een kuitenbijtertje en interessante fauna en flora.

 

Enkele fotoverslagen: